citadelofporn.com
https://bestporn4you.com kasey warner small tits bouncing.
www.sexshmex.com angels of cock will take you to heaven.
Mélange à Trois Jassyro specialty coffee cafea de specialitate Iasi - comanda la domiciliu

La mulți ani cafelei, așa ne gândim noi să spunem la mulți ani cafelei, cu recunoștință că ne-a adoptat și ne-a făcut fiii ei, suntem parte din această lume de basm, plină de istorie și de gust.

În trecutul nostru, aurul negru ne-a ademenit mai întâi cu gustul și aroma ca mai apoi să ne prindă în mrejele ei de tot. Mai apoi, am luat cafeaua în serios și am intrat în tainele ei ca la final să fim parte din povestea ei, îndeosebi cea a cafelei de specialitate.
Cafeaua nu este doar despre licoarea neagră, ea povestește în primul rând despre om, despre noi, despre fiecare, despre noi toți adunați în jurul unei cești de cafea.

De ce Specialty Coffee?

Specialty coffee nu e doar despre cafea, e despre tot ce e în spatele cafelei. E despre emoție, despre oameni, despre fermierii care o cultivă, despre familiile lor, despre comunitate și despre sustenabilitate. Astfel, noi, ca specialty coffee shop, ajungem să susținem un întreg ecosistem și, mai ales prin susținerea ta, ajutăm fiecare parte implicată.

Poate unora o să li se pară bullshit fraza de mai sus, însă nu și celor implicați în specialty coffee. Aceștia cu siguranță îmi vor susține fraza și chiar o vor completa.

În specialty coffee, cafeaua își începe drumul pe plantații întinse precum cele din Brazilia, sau mai mici, precum în Panama sau aievea în pădurile Etiopiei unde crește aproape sălbatic și de aici își croiește propriul drum. Ajunge în mâinile dibace ale culegătorilor care selectează cu atenție fiecare bob, astfel încât să fie doar boabe una și una. Grija celor din specialty coffee față de cafea mi se părea în trecut exagerată și dusă la paroxism, uneori mi se părea că în jurul ei se filosofa prea mult, dar toate astea până când am început să mă îndrăgostesc de ea.

Însăși definiția ei impune rigoare și apreciere, iar noi o vedem cam așa:
În 1974 a fost utilizat pentru întâia oară termenul de “Cafea de specialitate” de către Erna Knutsen în Revista Comercială Ceai și Cafea. Knutsen a folosit acest termen pentru a descrie boabele cu cel mai bun gust, care sunt cultivate în microclimate speciale. În zilele noastre, “single origin”, “gourmet” sau “premium” sunt termeni care definesc uneori cafeaua, însă nu trebuie confundat termenul de Cafea de specialitate cu aceștia.! Sa nu ne lasam inselati de marketing! Aceștia sunt termeni din sfera de marketing, fără standarde definite oficial. Potrivit Specialty Coffee Association (SCA), cafeaua care este punctată cu 80 de puncte sau mai mult, pe o scară de 100 de puncte se notează cu termenul de “specialitate”.Cafeaua de specialitate este cultivată în zone climate speciale și sunt remarcabile datorită corpului plin, a notelor deosebite de gust și a numărului redus de defecte. Aromele și gusturile speciale sunt rezultatul caracteristicilor și compoziției solurilor pe care sunt cultivați arborii de cafea.

*Cum dracu' să nu te îndrăgostești de ea când fiecare lot, fiecare pachet, îți mângâie papilele gustative într-un mod magic de plăcut. Spre deosebire de cafeaua de masă despre care poți spune că este amară sau că e proastă, despre specialty coffee poți zice o grămadă de lucruri când o miroși sau o guști, leșini și apoi poți zice că: are corp, că simți ciocolată, vanilie, vin roșu, piersici sau mai știu eu ce rubarbă sau fructul pasiunii. Paleta de arome depinde de fiecare și de istoricul de arome testat de-a lungul timpului.

*Cum dracu' să nu te îndrăgostești de ea când ai povești ca cea a ciobanului Kaldi, povestea cappuccino sau când afli că această licoare a fost trimisă de către Alah prin arhanghelul Gabriel să îl întremeze pe Mohamed ca mai apoi acest turcism să fie botezat la propriu de către Papa Clement nl VII-lea și să fie creștinat. Vedem cum această băutura unește oamenii și îi pune laolaltă indiferent de religie.

 *Cum dracu' să nu te îndrăgostești de ea când prin specialty coffee te întorci la rădăcinile cafelei, în vremuri când nu era acesibilă tuturor și astfel se bea cea mai bună cafea. Era la mare căutare în lumea sultanilor cafeaua iemenită, căci ultimul sultan a băut chiar și în exil doar cafea iemenită, până în ultima clipă.

 *Cum dracu' să nu te îndrăgostești de ea când tot ce se învârte în jurul cafelei este artă, se perfecționează în fiecare zi câte un gadget sau se scoate de la naftalină câte o nouă metodă de preparare.

 *Cum dracu' să nu te îndrăgostești de ea, mai ales când îți dai seama că a bea o ceașcă de specialty coffee nu e o chestiune de egoism, ci una de altruism. Fiecare ceașcă de cafea are propria sa poveste și în felul acesta, ajungi la sursă și îți dai seama că prețul plătit de tine se duce și către fermier, și implicit către lucrător.  Certificarea de specialty coffee aduce o dată cu ea un preț mai bun fermierului și lucrătorului. De asemenea, în această lume, ca o lege nescrisă se urmărește ca produsul să fie bun din punct de vedere organoleptic, dar și etic. Lucrul acesta este urmarit de catre prajitor si mai apoi de catre barista. Nu se apelează la alte certificări, pentru că de foarte multe ori acestea sunt și generatoare de costuri.
    
   
 *Cum dracu' să nu te îndrăgostești de ea când planta de cafea este atât de viguroasă și totuși atât de sensibilă și gingașă, dar mai ales versatilă. Fiecare cultură diferă de la an la an, de la țară la țară, sau de pe un versant pe altul, așa cum se întâmplă și în cazul viței de vie.

Vivat cafeaua, este de bun augur în condițiile actuale cănd condițiile climatice sunt tulburi, când condițiile politice, geopolitice fac ca uneori să se prefere distrugerea plantei de cafea pentru a cultiva alte lucruri mai profitabile pentru războaie.

Vivat Cafeaua!

La mulți ani, dragă cafea, și la mulți ani dragi băutori de cafea!

jassyro face

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Categorii:

the original source only ragazze sesso online