citadelofporn.com
https://bestporn4you.com kasey warner small tits bouncing.
www.sexshmex.com angels of cock will take you to heaven.
Jassyro-28.06-2

Ce este cuppingul?

Cuppingul este o metodă de evaluare a diferitelor caracteristici ale unei anumite boabe de cafea. Cuppingul ne permite să comparăm și să contrastăm tipurile de cafea între ele și ne permite să înțelegem mai bine fiecare cafea.

Este important să utilizăm aceeași metodă de fiecare dată pentru că acest lucru poate avea un efect asupra rezultatelor, deci dacă cuppingul este folosit drept instrument de comparație / evaluare, atunci uniformitatea este cheia.

De ce cupping?

Evaluăm cafelele pentru a înțelege gusturile lor de bază. Acest lucru ne poate ajuta să înțelegem cum putem forma anumite blend-uri de cafea, nu numai pentru prepararea unui brew perfect, ci și pentru toate celelalte metode. De asemenea, ne face să privim cafeaua în forma sa de bază și să apreciem unele dintre punctele ei fine. Așa cum am spus deja, este un instrument de evaluare fantastic pentru ceva care se schimbă de la fermă la fermă, regiune la regiune, țară la țară și recoltă la recoltă.

Cum să facem un cupping?

Nu există modalități corecte sau greșite de evaluare a cafelei. Aici vă vom prezenta metoda „ca la carte”. Ce trebuie să rețineți este că întotdeauna trebuie utilizată acceași metodă . Orice abatere va însemna că pierdeți multe dintre instrumentele pe care le puteți utiliza pentru a le compara.

Preparare

Toate mostrele au un profil de prăjire light. Acest lucru permite ca toate particularitățile cafelei – fie ele arome delicioase sau defecte – să iasă mai bine în evidență.

Metoda pe care o folosim este brew. Cafeaua prăjită de două zile se macină grosier. Se așează mostrele într-un bol mic. Se toarnă apă aproape de fierbere (195-205 ° F, 95 ° C).  Se lasă la infuzat timp de aproximativ 3-4 minute.

Un punct de multe ori ratat în unele sesiuni de cupping este ruperea crustei. Această etapă ne oferă o mare înțelegere despre pașii care vor urma. Mirosim cafeaua în această etapă, deoarece ne dă sugestii despre lucurile la care trebuie să fim atenți mai departe.

Odata ce crusta a fost spartă, începem să curățăm cu lingura suprafața infuziei.

Odată ce suprafața infuziei de cafea este clară, se poate începe sorbirea. Nu vă fie frică să faceți zgomote. Este un pas cheie în degustarea cafelei. Cu o lingură adâncă (o lingură de supă este un substitut bun pentru lingura tradițională de cupping) sorbim cafeaua, cu cât mai mult zgomot cu atât mai bine, pentru a ne asigura că infuzia se dispersează uniform în toată gura. Acest lucru creează „vapori” de cafea pentru a stimula acea parte a gustului, care este de fapt simțul mirosului.

Apoi „plimbăm” cafeaua prin gură și începem să căutăm gusturile pe care le putem compara. Nu vă fie teamă să spuneți ce gusturi simțiți! Nu există greșeli sau adevăruri, ci doar opinii.

Ce căutăm?

Miroase proaspăt? Miroase stătut? Prea prajit? Prea puțin prăjit? Acesta este un loc minunat pentru a afla.

Exemple: dulce, picant, roasty, cu gust de nucă, malț, stătut, proaspăt, plin de viață, cremos, tăios.

Aciditate / vivacitate

Aciditatea în cafea poate fi un atribut binevenit sau poate fi total nedorit. Într-o formă, poate însufleți și împrospăta aroma. Într-o altă formă, poate să apară ca „acreală”. Cafeaua fără aciditate este lipsită de viață. Cafeaua cu prea multă sau „sortiment” greșit de aciditate poate fi neplăcută, chiar acră. Dacă aciditatea este neplăcută, plăcută, proaspătă, acră sau orice altceva – faceți o notă.

Exemple: Iute, Neutru, Moale, Astringent, Blând, Delicat, Neted, De vin

Corpolență

„Corpul” este o descriere a plinătății și a bogăției simțului cafelei din gură.

Exemple: Deplin, Bogat, Untos, Subţire

Aromă / adâncime

Ce este acolo? Aceasta este partea distractivă. Există ciocolată? Fructe?

Exemple: gustos, untos, caramel, ciocolată, coacăze negre, lemnos, ierbos, miere, lemn dulce, cu gust de nucă, picant (și ce fel de condiment?)

Aftertaste

Gustul care rămâne în gură este o parte foarte importantă a procesului.

Exemple: dulce, acru, amar, ascuțit, lin, mătăsos, plin, uscat.

Comentarii

Aici putem adăuga alte observații despre cafeua degustată, care nu se înscriu în specificul formularului de cupping.

Concluzie

Acesta este doar un set de linii directoare și nu există reguli rigide. Toți, de la începător până la expert, putem câștiga foarte mult din experiența cuppingului.

jassyro face

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole:

Categorii:

the original source only ragazze sesso online