Coffee trip in Alessandria


Coffee trip in Alessandria

No’ si daca in articolul trecut ti-am povestit cat de fain si frumos o fo’ in Lyon, acu’ sa iti zic ce am descoperit in Alessandria. La intoarcerea din vacanta de iarna, ne-am oprit vreo doua zile la mama si cat s-a putut am cutreierat strazile in cautare de locuri faine. Foarte aproape de locuinta mamei, s-a deschis un Sapore di pane, denumire data in general unei brutarii, iar in cazul de fata conceptul era o combinatie intre o cafenea si brutarie. Prima data am intrat din curiozitate, a doua zi insa, de cum ne-am trezit, am plecat setati sa ne luam micul dejun acolo. Locul acesta mi-a adus aminte de perioada cand invatam de la Michi meseria de barista, cand eram fascinata de relatia ei cu fiecare client in parte, de cum stia povestea fiecaruia si retinea bauturile sau doleantele multora dintre ei. Atitudinea, increderea si naturaletea ei am regasit-o in baristii din aceasta locatie.

sapore di pane8

sapore di pane2

sapore di pane1

sapore di pane6

sapore di pane7

 

In prima zi am baut doua espresso duble si eu am papat o focaccia dolce (btw reteta creata in Alessandria). Domnu’ Coman nu a fost foarte incantat de ea, descriind-o „paini cu zahar”. A doua zi, ca doi mancaciosi ce suntem, ne-am incantat papilele cu doua mini pizze (am uitat cum se numeau) cu smantana si speck, iar cealalta cu legume la gratar si o placinta cu spanac. Biscuiti cu unt si o chifla cu masline, of course asezonate cu doua espresso single de data aceasta. La final a urmat desertul format dintr-un cappuccino, marocchino si brioche a la crema (croissant cu crema de vanilie).

16442830_1405885796108921_1100938521_o

sapore di pane9

sapore di pane3

 

 

Din poze (btw facute cu tilifonul si neprelucrate) iti dai seama de calitatea cremei de lapte and you also cand spot a latte art there, right? Oamenii practica aceasta meserie pentru ca le place (daca nu le place, in nici un caz nu iti vor da de inteles asta), pentru ca o au in sange si pentru ca devin dependenti de oameni. Aici, barista nu are o varsta, Michi avea 44 de ani cand am intalnit-o si lucra in domeniu de ceva ani si nu cred ca se vedea facand altceva.

Ce cafea am baut? I have no idea! No, in Italia, ideea de specialty coffee este mai rar intalnita, prajitorii fiind destul de conservatori cand vine vorba de nivelul de prajire al cafelei si originea acesteia. Dar asta nu e un bai, pentru ca un espresso va fi un espresso corect extras, crema de lapte va fi cat se poate de cremoasa, baristii super prietenosi si primitori, iar atmosfera super faina si of course produsele de panificatie genial de bune.

Iar cand iti place cum te simti, mai revii!

Comănica

 

+ There are no comments

Add yours